Zeven doden bij explosie in bus in Cauca

Minstens zeven mensen kwamen om het leven en elf anderen raakten gewond bij een explosie op de Pan-Amerikaanse snelweg in de gemeente Rosas, in het departement Cauca.

Het incident vond maandagavond plaats in sector Pan de azúcar van de Pan-Amerikaanse snelweg waar een bus met inzittende explodeerde. Hoewel in eerste instantie werd gedacht aan een aanslag sluiten de autoriteiten een terroristische aanval uit.

Volgens de commandant van de Derde Divisie, Generaal Jorge Isaacs Hoyos, was deze gebeurtenis geen aanval, “het is een openbaar vervoersmiddel dat van Pasto naar Cali rijdt en als het beweegt kan het ontploffen.”

In voorlopige onthullingen meldden kranten dat in de ontplofte bus explosieve apparaten werden vervoerd, hoewel deze versie niet door de autoriteiten is bevestigd.

Later meldde een aanklager van Fiscalía aan de krant El Tiempo: “Als er geen krater is, kan men niet spreken van de activering van een autobom. Wij geloven dat de bus die op de weg reed, explosieven vervoerde die op de een of andere manier zijn geactiveerd.”

Bron :
Foto:RCNradio