Zeven leden van Clan del Golfo opgepakt in Chocó en Cali

De Colombiaanse autoriteiten hebben zeven leden opgepakt van de grootste criminele organisatie van Colombia, Clan del Golfo. Volgens de Colombiaanse marine pleegden de leden misdaden in het departement Chocó.

Na 16 maanden van onderzoek hebben de autoriteiten de verblijfplaatsen van de clanleden weten te achterhalen. Ze werden gevangengenomen in de regio’s van de rivieren San Juan en Bajo Baudó in Chocó en in de stad Cali. De criminelen coördineerden de rivierroutes voor de drugshandel en inden tax van andere illegale transporten. Daarnaast hielden ze toezicht op de gebieden waarin illegale gewassen werden geteeld en persten zij geld af van handelaren in de regio.

Het optreden van de autoriteiten vond gelijktijdig plaats in de stad Cali, hoofdstad van het departement Valle del Cauca en in de gemeente Bajo Baudó, departement Chocó.

Volgens politiecijfers zijn er de afgelopen drie jaar meer dan 574 operaties uitgevoerd tegen Clan del Golfo, waarbij 88 mensen zijn gedood en meer dan 1.949 mensen zijn gevangengenomen.