Zeven ton cocaïne van Clan del Golfo in beslag genomen

De politie heeft beslag weten te leggen op 7 ton cocaïne van de grootste criminele organisatie van Colombia, Clan del Golfo.

De minister van Defensie Luis Carlos Villegas vertelde vrijdag in een persconferentie dat operatie ‘Agamenón II’ de criminele structuur van Clan del Golfo een grote tegenslag heeft gegeven.

Volgens Villegas heeft de politie zeven ton cocaïne in beslag genomen op een boerderij in de bananenzone van Urabá, gecamoufleerd in een kar met bananen en fruit.

De operatie vond plaats op het landgoed La Florida, dat volgens de inlichtingendienst diende als een van de grootste drugshaalcentra van Clan del Golfo in dat gebied van het land.

Volgens het rapport van de inlichtingendienst kwam de cocaïne uit drugslabs in Nariño, Valle del Cauca, Antioquia, Cundinamarca en de Atlantische kust, en werd vervoerd en verstopt in verschillende voertuigen naar Urabá.

“De zending werd daar bewaard om later geëxporteerd te worden richting Centraal-Amerika, met de Verenigde Staten als eindbestemming, gecamoufleerd in legaal transport van bananen en vruchten,” zei Villegas.

De minister van Defensie verklaarde dat de waarde van de 7 ton in beslag genomen cocaïne van Clan del Golfo een waarde heeft van 15 miljoen dollar, echter, in de straten van New York, Verenigde Staten, kan de waarde oplopen tot 250 miljoen dollar.