Zuid-Korea gaat Colombia steunen in strijd tegen coronavirus

President Ivan Duque maakte donderdag bekend dat de regering van Zuid-Korea Colombia zal voorzien van snelle coronavirus opsporingstests, beademingsapparatuur en andere medische apparatuur en expertise om het land te helpen in de strijd tegen de wereldwijde pandemie.

President Duque sprak met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-In via de telefoon en vroeg om hulp bij de volksgezondheidscrisis. Duque merkte op dat het “een diep emotionele oproep” was, aangezien Moon eraan herinnerde dat de soldaten van het Batallón Colombia 70 jaar geleden vochten in de Koreaanse oorlog voor de democratie en het enige Latijns-Amerikaans land was dat in die oorlog hielp.

“Hij sprak grote bewondering en dankbaarheid uit die Zuid-Korea heeft voor ons land”, zei de Colombiaanse president. “Ik wil zeggen dat hij me heel duidelijk heeft gemaakt dat ze ons land gaan steunen met duizenden tests, zodat we vooruitgang kunnen boeken met snelle en effectieve tests.”

Duque merkte op dat Zuid-Korea ook de logistiek zal versterken om de komst van beademingsapparatuur in ons land te vergemakkelijken, wetende dat er vandaag de dag in de wereld grote concurrentie is voor dit soort medische hulpmiddelen,” en dat Zuid-Korea bereid is om “ons land te ondersteunen met veel medische middelen en implementaties voor de gezondheidssector,” voegde de president eraan toe.

Duque gaf aan dat zodra de samenwerking is vastgesteld, een vliegtuig van de Colombiaanse luchtmacht naar Korea zal vliegen om de voorraden en het materiaal naar Colombia te brengen. De president verklaarde dat “ik hem in dat gesprek niet alleen mijn solidariteit heb kunnen betuigen, maar ook onze complimenten heb kunnen overbrengen voor de manier waarop zij de COVID-19 hebben aangepakt”.

Bron :
Foto:Jerry Lampen