Zware gevechten tussen FARC-dissidenten en ELN in Arauca

Regionale autoriteiten van het departement Arauca, grenzend aan Venezuela, hebben zondag gevechten in verschillende gemeenten tussen FARC-dissidenten en guerrillastrijders van het Nationaal Bevrijdingsleger (ELN) aan de kaak gesteld, waarbij tot nu toe 21 doden zijn gevallen.

De meest recent bekende balans van Caracol Radio geeft aan dat er tot nu toe 21 slachtoffers zijn. Negen in Saravena, negen in Fortul, één in Cubará en twee in Arauquita.

Etelivar Torres, burgemeester van Arauquita, liet weten aan Caracol Radio dat het nog niet is bevestigd of de slachtoffers burgers zijn of leden van gewapende groeperingen.

Tot op heden zijn er geen precieze gegevens over het aantal gezinnen dat op de vlucht is geslagen. De Krijgsmacht en de Nationale Politie zetten een speciaal beveiligingsapparaat op in het gebied.

Vandaag zal er een Veiligheidsraad zijn in Arauca die zal worden bijgewoond door minister van Defensie Diego Molano en de bevelhebber van de strijdkrachten generaal Luis Fernando Navarro.

Aan het eind van de raad zullen de autoriteiten de officiële balans bekendmaken.

Bron :
Foto:caracol.com.co