Colombia viert traditionele Dag van de Kaarsjes

Colombia heeft dinsdag de traditionele Dag van de Kaarsjes gevierd (Día de las velitas), die het begin markeert van het kerstseizoen in het land, na een bijna volledige onderbreking in 2019 als gevolg van de coronavirus pandemie.

Mensen in het hele land vierden de traditionele wake op de vooravond van de Onbevlekte Ontvangenis door kaarsen en lantaarns buiten hun huizen en gebouwen aan te steken.

Ingangen en gevels van huizen in het hele land waren dinsdagavond verlicht en versierd met kerstmotieven, in tegenstelling tot in 2019, toen beperkingen en angst voor besmetting mensen binnenshuis bleven en zelfs uit de buurt van familieleden en buren.

Maar dit keer keerden de mensen in de steden terug naar de traditie met kaarsen, lantaarns, muziek, eten en snoep, nu de pandemie blijkbaar onder controle is na een verwoestende derde golf medio 2021.

Ook muziekoptredens maakten deel uit van de festiviteiten, waaronder een concert van het Filharmonisch Orkest van Bogotá op het centrale Bolívar-plein, waar veel gezinnen met kaarsen bijeenkwamen.

De Catedral Primada de Colombia, gelegen op het plein, was ook verlicht en diende als achtergrond voor de muziek en het vuurwerk.

Een paar straten verderop, in het Creatieve District van de wijk Bronx, dat vroeger bekend stond om drugs en criminaliteit maar nu wordt ontwikkeld tot een centrum van creatieve bedrijven, staken kinderen kaarsen aan en baden ze voor het komende jaar.

Ook in de parken El Tunal en Simón Bolívar werden culturele voorstellingen gehouden.

De Colpatria toren, een van de hoogste gebouwen in Bogotá, was versierd met lichtjes, net als de winkelcentra die hun openingstijden verruimden voor kerstinkopen.

Kerstversieringen waren ook te zien in andere steden, waaronder Cali, waar meer dan een miljoen fonkelende LED-lampjes werden geïnstalleerd langs de Bulevar del Río.

Ondertussen werd een kerstboom verlicht op Plaza de la Paz in Barranquilla, de belangrijkste stad van de Colombiaanse Caraïben, terwijl straatverkopers kaarsen en lantaarns aanboden.

Bron :
Foto:elpais.com.co