Vijf unieke slaapplekken in Colombia

Colombia raakt steeds meer in trek bij toeristen. Begrijpelijk, want het is een zeer veelzijdig land. Dat blijkt wel uit de zeer diverse slaapplekken waaruit je kunt kiezen als je verblijft in het mooie Colombia. Reizenoverdewereld.nl heeft voor u vijf favoriete slaapplekken op een rij gezet.

1. Slapen in de Colombiaans jungle
De slaapplekken tijdens de vierdaagse jungle trekking naar de Ciudad Perdida brengen je stapje voor stapje naar de mooiste plek in de Colombiaanse jungle: De verloren stad. Deze slaapplekken scoren niet hoog op comfort en soms slaap je ‘s nachts zelfs in een hangmat. Kortom, een slaapplek voor de echte avonturier. Maar het is prachtig wakker worden in de jungle.

2. Hotel Deep Blue, San Andres
Is slapen in de Colombiaanse jungle niks voor je? Vlieg dan naar de San Andres eilanden. Deze eilandengroep ligt naast Nicaragua en is onderdeel van Colombia. Op het kleinste eiland (Providencia) ligt het luxe hotel Deep Blue. Een hotel met prachtige kamers, een van de beste restaurants van het eiland en een klein zwembad met prachtig uitzicht!

3. Een verblijf op een koffieboerderij
Denk je aan Colombia dan denk je ook aan koffie. Grote kans dat je wel eens een bakje koffie op hebt met koffiebonen uit de zogenaamde Zona Cafetera (koffiezone). Een verblijf op een koffieboerderij uit de Zona Cafetera is een must voor de koffieliefhebber. Je leert alles over koffie tijdens een van de koffietours, terwijl je in de vrije uurtjes geniet van een mooie kamer en een prachtig zwembad.

4. Slapen in de vallei
De Valle de Cocora, een vallei vol hoge palmbomen, is een zeer populaire bestemming bij toeristen. Vanuit het dorpje Salento ben je met een jeeptaxi zo in deze prachtige vallei waar je geweldig kunt wandelen. In het kleine dorpje Salento kun je na een wandeling helemaal tot rust komen. Zo sliepen wij in hostel La Serrana in een mooi privé-huisje.

5. Slaap in een historisch dorpje
Guatape. Barichara. Villa de Leyva. Colombia kent vele prachtige dorpjes. Een verblijf in een van deze dorpjes is tijdens je reis dan ook een aanrader. Kies bijvoorbeeld voor het witte dorp Villa de Leyva in de buurt van hoofdstad Bogota. Het rustige Villa de Leyva ligt tussen de bergen en heeft een karakteristiek plein. Je moet niks, alles mag. Kies een slaapplekje uit in het centrum en je waant je voor een paar dagen als een dorpeling.