300 militairen ingezet in Cáceres om veiligheid te bewaken

Zo’n 300 militairen van de zevende divisie van het nationaal leger zijn overgebracht naar verschillende punten in de gemeente Cáceres, met als doel de veiligheid in de regio Bajo Cauca in het departement Antioquia te versterken.

Het Nationale Leger is met zijn mannen aanwezig in negen dorpen van Cáceres om de intimidatie tegen te gaan van illegale gewapende groepen die 1.448 mensen hebben gedwongen hun huizen te verlaten.

In het gebied van Bajo Cauca zijn al meer dan 30 verdachte criminelen gevangen genomen en gewapende mannen op motorfietsen geindentificeerd die angst veroorzaken in de dorpjes. “Zij zullen spoedig worden gearresteerd, zegt Alberto Sepúlveda, bevelhebber van de zevende divisie van het nationale leger.

Dinsdag is er een veiligheidsraad gehouden met de departementale autoriteiten en de veiligheidstroepen. zij beraden zich over het vergroten van de veiligheid en het begeleiden van de terugkeer van meer dan 1400 ontheemden.

Het leger schat in dat in Bajo Cauca en in Noordoost-Antioquia ongeveer 175 leden van de Golf Clan en Los Caparrapos en 85 andere guerrillastrijders van het ELN vechten voor de drugshandel en illegale mijnbouwroutes.