33 doden en tientallen gewonden bij aardverschuiving in Chocó

Bij aardverschuivingen in het noordwesten van Colombia, in het departement Chocó, zijn volgens lokale autoriteiten zeker 33 mensen om het leven gekomen. Zeker 35 mensen raakten gewond. De aardverschuivingen zijn het gevolg van hevige regenval die al een dag aanhoudt.

De modderstroom, die vrijdagmiddag plaatsvond, bedekte een drukke snelweg die de steden Quibdo en Medellin verbindt in het Pacifische departement Chocó. Een onbekend aantal mensen wordt nog vermist omdat de modderstroming verschillende auto’s op de weg volledig heeft bedolven, zeiden de autoriteiten.

De plaatselijke burgemeester zei dat sommige mensen nog steeds vastzaten in het puin. Het gebied grenzend aan de Stille Oceaan, is zwaar bebost en is de afgelopen 24 uur getroffen door hevige regenval.

Onderweg verlieten “veel mensen” hun voertuigen om te schuilen in een huis in de buurt van de gemeente Carmen de Atrato, vertelde een ambtenaar van het gouverneurskantoor van Chocó. De woning zou vervolgens door het natuurgeweld zijn ingestort. “Helaas kwam er een aardverschuiving die hen bedolf,” voegde de ambtenaar eraan toe.

President Gustavo Petro noemt het een “verschrikkelijke ramp” en zegt dat de regering steun biedt waar nodig.

Rafael Bolaños, burgemeester van Quibdó, vertelde RCN Television dat de komst van reddingsteams wordt belemmerd vanwege meerdere aardverschuivingen die hun voortgang naar de plaats van inslag verhinderen. De situatie is kritiek en de autoriteiten werken er hard aan om de reddingspogingen te coördineren en hulp te bieden aan degenen die getroffen zijn door deze tragedie in Carmen de Atrato.

Bron :
Foto:Ejército de Colombia,@CamiloCalleO