4,5 miljoen toeristen bezochten Colombia in 2019

Bij de start van het nieuwe jaar gaf het ministerie van Handel zijn mening over wat het verwacht van de aantal buitenlandse toeristen die Colombia zullen bezoeken in 2020. De minister van Handel, José Manuel Restrepo, ziet het met optimisme en schat de komst van 4,6 miljoen buitenlanders die de verschillende steden van Colombia gaan bezoeken.

Hij verzekerde dat het verwachte doel van buitenlandse bezoekers volgens de berekeningen van de regering zal worden bereikt en de verwachting is dat de hotelbezetting in dit nieuwe jaar records zal breken en grote winsten voor het land zal achterlaten.

“We sluiten 2019 af met een cijfer van 4,5 miljoen toeristen. Dit jaar was een recordjaar voor het toerisme en we geloven dat de bezettingsgraad van de hotels historisch zal zijn. We staan op het hoogste niveau in de afgelopen 15 jaar”, aldus minister Restrepo.

Volgens officiële cijfers hebben tussen januari en oktober 2019 ongeveer 3.484.828 toeristen uit het buitenland Colombia bezocht. Dit is 2,7% meer dan vorig jaar, vooral uit de Verenigde Staten, Mexico, Peru, Argentinië en Brazilië.

Bron :
Foto:Pixabay