50 beademingsapparaten voor coronapatiënten aangekomen in Colombia

De Colombiaanse regering en het hoofd voor Noodhulp covid-19, Luis Guillermo Plata, kondigden afgelopen zaterdag de komst aan van 50 nieuwe beademingsapparaten in het land, die de capaciteit van de intensive care units (ICU) voor de coronaviruspandemie (covid-19) zullen vergroten.

Plata kondigde het aan vanaf de luchthaven El Dorado in Bogota, waar hij de apparatuur ontving en wees erop dat ze naar verre oorden in het land zullen worden gestuurd om patiënten die door covid-19 zijn getroffen bij te wonen.

“Naast het werken in intensive care units, kunnen ze worden gebruikt in luchtambulances en in afgelegen gebieden, omdat ze een turbine bevatten die hen in staat stelt om hun eigen zuurstof te genereren, evenals een batterij die hen autonomie geeft voor maximaal 10 uur,” zei Plata.

Hij zei dat een totaal van 1.183 beademingsapparaten deze maand in het land zouden moeten aankomen. “Tot op heden heeft de nationale overheid 4.458 beademingsapparaten verworven en in de loop van juni zullen er 1.183 in het land aankomen,” zei hij.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co