Aanslag oliepijpleiding in Barrancabermeja veroorzaakt milieuschade

Een aanslag op een oliepijpleiding in de buurt van een raffinaderij in de Colombiaanse stad Barrancabermeja heeft geleid tot milieuschade, maar veroorzaakte geen gewonden, zei staatsoliemaatschappij Ecopetrol.

Onbekende aanvallers vielen een pijpleiding aan die ruwe olie naar de raffinaderij transporteert, die wordt beheerd door Ecopetrol, evenals een waterleiding die naar een drooginstallatie loopt, zei het bedrijf in een verklaring op maandag.

De aanslag is uitgevoerd met explosieven, aldus een woordvoerder. “De aanslag veroorzaakte schade aan het milieu door gemorste vloeistoffen en veroorzaakte (ook) onzekerheid in de omliggende gemeenschappen van Ecopetrol”, aldus de verklaring.

Het pompen op de pijpleiding is opgeschort, maar de productie op het olieveld bleef onaangetast, aldus een woordvoerder.

De olie-infrastructuur van Colombia is regelmatig het doelwit van aanvallen door linkse rebellen of diefstallen. Elke dag worden duizenden vaten olie uit pijpleidingen gestolen om te worden verfijnd tot illegale brandstoffen en gebruikt bij het maken van cocaïne.

Veiligheidstroepen onderzoeken het incident, zei Ecopetrol.

Bron :
Foto:infobae.com