Aantal doden bij mijnexplosie in Cundinamarca gestegen tot 21

Gustavo Petro zegt dat ondanks de reddingspogingen 10 mijnwerkers die na een explosie ondergronds vastzaten, zijn overleden.

Het dodental door een explosie in een reeks verbonden kolenmijnen in centraal Colombia is gestegen tot 21, zegt president Gustavo Petro, nadat grootschalige reddingspogingen om 10 mijnwerkers te bevrijden die ondergronds vastzaten, waren mislukt.

“Ondanks alle inspanningen van de reddingsteams zijn helaas 21 mensen omgekomen bij dit tragische ongeval in Sutatausa,” een stad 74 km ten noorden van de hoofdstad Bogota, zei Petro donderdagochtend in een tweet.

“Al mijn solidariteit met hun families”, schreef de president.

Een dag eerder vertelde gouverneur Nicolas Garcia van Cundinamarca dat ten minste 11 mijnwerkers waren omgekomen bij de explosie, die dinsdag laat plaatsvond door een opeenhoping van gassen die ontplofte nadat gereedschap van een arbeider een vonk veroorzaakte. Deze verspreidde zich door de verbonden, legale mijnen.

Negen mijnwerkers konden ontsnappen, maar tien zaten 700 tot 900 meter onder de grond vast, vertelde Garcia woensdag aan verslaggevers.

Meer dan 100 reddingswerkers werden ingezet om hen te bevrijden.

“Mijn dank aan … elk van de reddingswerkers die zich gedurende deze twee dagen met lichaam en ziel hebben ingezet voor het reddingswerk in Sutatausa”, schreef Garcia donderdagochtend op Twitter. “Onze harten zijn gebroken”, zei hij.

Bron :
Foto:eltiempo.com