Aantal slachtoffers mijnongeval Cucunubá opgelopen tot zeven

Bij de explosie in de mijn in Cucunubá zijn in totaal zeven mijnwerkers om het leven gekomen. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Het incident gebeurde woensdag in de gemeente Cucunuba, ongeveer 90 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bogotá. Volgens de autoriteiten was de explosie, die plaatsvond in een tunnel die de mijnen El Roble en El Manto verbindt, te wijten aan een opeenhoping van gas.

Reddingswerkers konden diezelfde dag vier mijnwerkers levend onder het puin halen, drie anderen werden dood aangetroffen. Er werd sindsdien ook gezocht naar vier anderen, maar hun lichamen werden vrijdag aangetroffen. “Volgens het laatste rapport hebben we vier levenloze lichamen gevonden, die momenteel worden geborgen,” vertelde Álvaro Farfán, van de brandweer van het departement Cundinamarca, aan de media.

De minister van Mijnbouw en Energie, Irene Vélez, benadrukte dat deze mijnen geen wettelijke exploitatievergunning hadden, zodat gerechtelijke uitspraken worden verwacht tegen de ondernemers en eigenaars van deze mijn.

Bron :
Foto: Cuerpo de Bomberos de Cundinamarca