Aardbeving met magnitude 5,6 schudt Valle del Cauca op

In het departement Valle del Cauca vond vrijdag rond 06:26 uur Colombiaanse tijd een aardbeving plaats met een kracht van 5,6 magnitude. Volgens de Colombiaanse Geologische Dienst (SGC) lag het epicentrum in de gemeente Ansermonuevo, departement Valle del Cauca, en vond de beving plaats op een diepte van 30 km. Er zijn geen eerste meldingen van grote schade of slachtoffers als gevolg van de aardbeving.

De trillingen werden in het midden en zuidwesten van het land waargenomen, waaronder in Manizales en de hoofdstad. De brandweer van Bogotá meldde dat er na de aardbeving die in de stad Bogotá werd gevoeld, op dit moment geen meldingen zijn van activering van noodlijn 123. In de stad Manizales werd in verschillende supermarkten enige schade gemeld nadat voorwerpen waren gevallen als gevolg van de beweging veroorzaakt door de aardbeving. Er gebeurde echter niets ernstigers dan dat.

Na de beving met een kracht van 5,6 vonden er verschillende naschokken plaats die deze regio opnieuw deden schudden. Later, om ongeveer 06.47 uur, registreerde de SGC een naschok, dit keer met een kracht van 3,7 op geringe diepte, in dezelfde gemeente als het epicentrum van de eerste aardbeving.

Bron :
Foto:Servicio Geológico Colombiano