Air Europa breidt verder uit in Zuid-Amerika met Bogota en Guayaquil

Vliegtuigmaatschappij Air Europa opent dit jaar nieuwe routes vanaf thuisbasis Madrid naar de Zuid-Amerikaanse steden Bogota en Guayaquil. De eerste vlucht naar de hoofdstad van Colombia zal op 28 juni van start gaan. De vlucht zal uitgevoerd worden met de eerste van acht Boeing 787-8 Dreamliners die dit voorjaar in de vloot worden opgenomen. In december 2016 wordt gestart met een lijndienst naar Guayaquil in Ecuador.

De twee nieuwe bestemmingen in Zuid-Amerika worden toegevoegd aan de in 2015 nieuwe gestarte vlucht tussen Madrid en Asuncion in Paraguay. Het land kreeg hiermee na 21 jaar weer een directe luchtverbinding met Europa.

Naast de nieuwe bestemmingen Bogotá, Guayaquil en Asuncion vliegt Air Europa non-stop van Madrid maar de Latijns-Amerikaanse steden Caracas, Lima, Santa Cruz de la Sierra, Salvador de Bahía, Sao Paulo, Montevideo, Cancún, Havana, Santo Domingo en Buenos Aires.

Air Europa heeft ambitieuze plannen. De longhaul-vloot wordt de komende jaren uitgebreid met acht Boeing 787-8 en veertien Boeing 787-9 Dreamliners. Daarmee gaat de maatschappij nog nadrukkelijker concurreren met de Colombiaanse vliegtuigmaatschappij Avianca en de nationale concurrent en Latijns-Amerika specialist Iberia.

Air Europa is een partner van KLM binnen luchtvaartalliantie SkyTeam. Bogota en Guayaquil worden door KLM vanaf Schiphol aangevlogen. (bron:luchtvaartnieuws.nl)