Antioquia verhoogt zijn landbouwproductie voor de internationale markt met ultramoderne kassen

De regering van het departement Antioquia in Colombia heeft een groot programma gelanceerd om de landbouwproductie in de regio te verhogen door te investeren in ultramoderne kassen.

Bij de aankondiging van de lancering van de Pijlers van de Technologische Ontwikkeling van het Oosten, zei de minister van landbouw van het departement Antioquia, Rodolfo Correa Vargas, dat de kassen zullen bijdragen aan de economische groei van het departement, dat de op een na belangrijkste regio is in Colombia.

“Voedsel groeit niet in de schappen van de supermarkt; we moeten de landbouwsector versterken en technologie naar onze boeren brengen ”, zei hij.

“Met de bouw van deze kassen zal Antioquia voor het eerst beschikken over ultramoderne technologie op het gebied van glasteelt. Hierdoor kunnen we de productiviteit van gewassen zoals de tomatenteelt met meer dan 700% verhogen, van 6 kg/m2 tot 45 kg/m2; dit is een mijlpaal in de Colombiaanse tuinbouw en een aanzienlijke verbetering van de productiviteit van de tuinbouwverenigingen in de regio.”

“De agro-technologische centra zullen vooruitgang brengen in het departement. Naast de kassen heeft de infrastructuur alles wat nodig is om de telers van Antioquia in staat te stellen de internationale markten te voorzien van hoogwaardige groenten en fruit”, aldus Rodolfo Correa Vargas.

Antioquia is met 6,6 miljoen inwoners de op een na belangrijkste regio van Colombia. Dankzij zijn biodiversiteit, geografische ligging, klimaat en beschikbaarheid van land heeft het de potentie om een ​​belangrijke bron van verse producten te worden, zowel voor de nationale als internationale markten.

Met de realisatie van deze hightech kassen volgt de departementsregering het ontwikkelingsplan ‘Unidos por la Vida’, waarmee Antioquia Colombia’s agrarische uithangbord naar de wereld wordt.

Bron :
agronegocios.co/acimedellin.org Foto:cbs.nl