ARC “Gloria” na drie jaar terug in Barranquilla

Na bijna vijf maanden van zeilen en cadet training, is het vlaggenschip ARC “Gloria” dinsdag gearriveerd in de haven Sociedad Portuaria van Barranquilla na een bezoek te hebben gebracht aan 12 havens, waarvan tien in het buitenland.

Het vlaggenschip van de Marine voer op 27 juni de haven Naval Base ARC Bolivar in Cartagena uit en reisde 13.087 nautische mijlen. De opleidingsboot bracht een bezoek aan de haven van Isla de Horta (Azoren), Bremerhaven (Duitsland), Amsterdam (Nederland), Edinburgh (Schotland), Londen (Engeland), Lissabon (Portugal), Cadiz (Spanje), Santo Domingo (Dominicaanse Republiek), Isla de Roatán (Honduras), Puerto Barrios (Guatemala), Cartagena en Barranquilla.

Na drie jaar kwam dinsdag de ARC “Gloria” weer terug in Barranquilla en werd het schip bezocht door verschillende scholen en zal het beginnen aan een cruise van 25 dagen voor een opleiding van 80 leerlingen van de ARC Naval NCO School in Barranquilla. Tijdens deze training worden de havens van Isla de Roatán(Honduras), Puerto Barrios (Guatemala), San Andrés en Cartagena aangedaan.

Tijdens hun reis, met een bemanning van 149 mensen, is de ARC “Gloria” de ambassadeur van Colombia. In samenwerking met ProColombia wordt Colombia gepromoot op de internationale havens door middel van een interactieve tentoonstelling aan boord.

Van de ARC “Gloria” was Nederland ook onderdeel van haar route. Het vlaggenschip met haar glorieuze vertoning was namelijk een grote publiekstrekker op Sail Amsterdam 2015.