Atlético Nacional voor de vijftiende keer landskampioen

Atlético Nacional is voor de 15e keer in de Colombiaanse voetbalgeschiedenis landskampioen geworden. Nacional versloeg Junior in eigen stadion door middel van penalty’s.

De wedstrijd begon zeer sterk door een doelpunt van Marlos Moreno die slechts 32 seconden na het startsignaal het net in rolde. Maar ondanks de goede start van de club uit Medellín wist Junior zich toch te stabiliseren en zijn verdediging te intensiveren. Nacional kwam de rest van de wedstrijd niet meer tot scoren waardoor het eindigde in een 1-0.

De club uit Medellín behaalde in de eerste finaleronde in Barranquilla een nederlaag (2-1). Door de overwinning in eigen stadion eindigde de finale van de play-offs in een gelijk spel en moest de finale beslist worden door penalty’s.

De eerste penalty’s van beide teams wisten het doel niet te vinden. Nacional wist ze daarna foutloos te scoren. Celis van Junior schoot over het doel en de laatste penalty van Cuellar werd tegengehouden door de Argentijn Franco Armani, de doelman van Nacional.

Marlos Moreno van Nacional heeft een record op zijn naam. Er is nog nooit eerder in een finalewedstrijd zo snel een doelpunt gescoord.

Atlético Nacional is met zijn vijftien sterren de enige club in Colombia die zo vaak landskampioen is geweest. Millonarios (Bogotá) heeft 14 landstitels en Junior de Barranquilla heeft er zeven.

6ba8f8b03e9d1e283fee700b3211bdb0 IMAGEN-16463506-2

IMAGEN-16463522-2 IMAGEN-16463525-2