Atletico Nacional wint Florida Cup

Atletico Nacional heeft zaterdag de Florida Cup gewonnen door Legia Warschau in de finale te verslaan.

De club uit Medellin, die zich opwarmt voor een nieuw voetbalseizoen, won in de finale van de Florida Cup in de Verenigde Staten met  2-0 van het Poolse Legia Warschau.

Drie Europese formaties (PSV, Legia Warschau en Glasgow Rangers), drie Braziliaanse ploegen (Corinthians, Fluminense en Atlético Mineiro), Atlético Nacional uit Colombia en Barcelona Sporting Club uit Ecuador namen deel aan de vierde editie van dit voetbaltoernooi.

Colombiaan Santiago Arias, de rechtsachter van PSV, speelde ook mee in het toernooi. Echter, hoefde de Colombiaan niet tegen zijn landgenoten te spelen omdat de Eindhovense club en Atletico Nacional niet bij elkaar waren ingedeeld.

De Florida Cup is het grootste internationale voetbalevenement dat wordt gehouden in Florida. Het is een wereldwijd platform dat sport en entertainment combineert, en live wordt uitgezonden in meer dan 140 landen. Het toernooi bereikt daarmee meer dan 50 miljoen kijkers. Wereldwijd erkende voetbalclubs uit Europa en Latijns-Amerika komen voor dit toernooi bij elkaar in Florida.