Avianca eerste luchtvaartmaatschappij van Latijns-Amerika met in-flight wifi

De grootste luchtvaartmaatschappij van Colombia, Avianca, en de Britse telecommunicatie gigant Inmarsat hebben de ondertekening van een overeenkomst aangekondigd dat de reizigers mogelijk maakt toegang te krijgen tot de volgende generatie van breedband internet aan boord van vliegtuigen.

Het GX Aviation breedband satellietsysteem, die beschikt over downloads met een snelheid van 30 MB per seconde zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor alle Avianca passagiers op ongeveer 125 Airbus A320, A330 en Boeing 787 vliegtuigen.

Avianca’s GX uitgeruste vliegtuigen zullen naar verwachting aan het einde van dit jaar worden uitgerold met het in-flight wifi systeem.

“Vandaag de dag is technologie een van de belangrijkste pijlers van Avianca. Dus, om onze reizigers altijd verbonden te laten zijn, hebben we een overeenkomst getekend. Dat zal ons in staat stellen om verder te ontwikkelen in onze digitale transformatie met de steun van Inmarsat”, zei Avianca CEO, Hernan Rincon, in een verklaring.

Avianca voegt zich toe aan andere toonaangevende luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa Group, International Airlines Group (IAG), Air New Zealand, Singapore Airlines, Norwegian Air en Air Asia. Totaal brengt dit tot 1000 vliegtuigen met dit systeem.