Avianca investeert 473 miljoen dollar in meer connectiviteit in Colombia

Avianca heeft een investering van 473 miljoen dollar aangekondigd om de connectiviteit in Colombia, Ecuador en Centraal-Amerika te versterken. Het bedrijf heeft plannen bekendgemaakt om 16 extra vliegtuigen aan de vloot toe te voegen, wat zich vertaalt in een toename van 5.200 vluchten en 937.000 zitplaatsen per week, een toename van 24% van de zitplaatsencapaciteit in het hele netwerk.

Belangrijke regio’s verloren hun connectiviteit, die van cruciaal belang zijn voor het toerisme en de economie van het land, waaronder Leticia, Pasto, Riohacha, San Andrés en Villavicencio. Deze regio’s zullen profiteren van de verbeterde vluchtfrequenties.

Op 29 oktober zal Avianca haar diensten in Villavicencio uitbreiden met twee dagelijkse vluchten naar Bogotá. Deze uitbreiding volgt op de frequentieverhoging die sinds 23 augustus werd doorgevoerd vanwege de wegencrisis, waardoor het aanbod is uitgebreid tot meer dan 720 stoelen per dag. De maatregel is bedoeld om de connectiviteit in de oostelijke vlaktes te behouden en biedt reizen aan met A320-vliegtuigen, met een capaciteit voor 180 passagiers per vlucht.

Felipe Andrés Gómez, Directeur Institutionele Relaties en Duurzaamheid, benadrukte de toewijding van de luchtvaartmaatschappij aan Villavicencio en benadrukte de samenwerking met verschillende organisaties om de connectiviteit in de Meta regio te garanderen.

Avianca wil de connectiviteit met steden en regio’s die getroffen zijn door de crisis herstellen en versterken door meer en betere connectiviteitsopties aan te bieden binnen en buiten Colombia. De toevoeging van deze routes geeft een impuls aan steden die zwaar getroffen zijn in termen van luchtconnectiviteit.

Door de investering zal het aantal vluchten naar diverse binnenlandse en internationale bestemmingen aanzienlijk toenemen, waardoor betere connectiviteit en een grotere beschikbaarheid van stoelen mogelijk worden, met name voor het eindejaarsseizoen.

“Colombia is door zijn geografische ligging sterk afhankelijk van luchtverbindingen. We zijn er al meer dan 104 jaar aanwezig, met 80% van onze activiteiten hier en meer dan 8.500 mensen in ons team in Colombia”, aldus Adrian Neuhauser, CEO van Avianca.

We hebben er altijd naar gestreefd een deel van de oplossing te zijn, door er in eerste instantie voor te zorgen dat reizigers hun reisplannen na de crisis konden uitvoeren, en nu verdubbelen we onze inzet door meer personeel, vliegtuigen, stoelen en connectiviteit toe te voegen om Colombia nieuw leven in te blazen en te versterken. We zijn hier om te blijven”, voegde hij eraan toe.

Frederico Pedreira, onlangs verheven tot Deputy CEO, sluit zich aan bij Neuhauser door te benadrukken dat de groei van Avianca gepaard moet gaan met een uitbreiding van de infrastructuur. Ze merken op dat er aanzienlijke verbeteringen nodig zijn, die verder gaan dan Bogota, voor luchthavens om de verwachte groei te ondersteunen.

Bron :
Foto:Avianca