Avianca lanceert directe route van Medellín naar San Andres

Vanaf 6 juli begint de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca met een rechtstreekse vlucht van Medellín naar het populaire toeristische eiland San Andres. De maatschappij plant minstens drie vluchten per week met Airbus A320-toestellen met een capaciteit van 180 passagiers.

Het geplande schema voor de ongeveer twee uur durende vlucht is om 14:50 uur op dinsdag, donderdag en zaterdag vanuit de op één na grootste stad van Colombia. Terugvluchten van San Andres naar Medellín vertrekken op dezelfde dagen om 17:32 uur.

“We zetten in op het potentieel van Medellín, San Andres en het land”, zegt David Aleman, sales director voor Colombia en Zuid-Amerika bij Avianca.

Voor San Andres en het nabijgelegen eiland Providencia zal de potentiële opleving van het toerisme zeer welkom zijn. De lokale economie is sterk afhankelijk van Colombiaanse vakantiegangers en de gemeenschappen hebben de afgelopen jaren een flinke klap gekregen door pandemische lockdowns en de ernstige schade die orkaan Iota in november 2020 aanrichtte op Providencia.

“Avianca heeft aangetoond een belangrijke partner te zijn voor de archipel”, zegt Everth Julio Hawkins, gouverneur van San Andrés, Providencia en Santa Catalina. “Dit toont de betrokkenheid van de maatschappij bij de eilandbewoners, aangezien de nieuwe routes niet alleen toeristen vervoeren, maar ook inwoners die naar het vasteland reizen voor studie en gezondheidsredenen. We hopen deze relatie te versterken met nieuwe vliegtuigen en het onderhoud van deze nieuwe routes na het vakantieseizoen.”

Bron :
Foto:caracol.com.co