Avianca meest punctuele luchtvaartmaatschappij ter wereld in 2023

De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca viel in 2023 op als de meest punctuele luchtvaartmaatschappij ter wereld, waarbij bijna 86% van haar vluchten op tijd arriveerde, volgens recente gegevens gepubliceerd door het luchtvaartanalysebedrijf Cirium, op 2 januari 2024.

Deze prestatie vertegenwoordigt een opmerkelijke vooruitgang ten opzichte van de zesde positie die het in 2022 innam, volgens cijfers uit het onderzoek uit 2023: On-Time Performance Review.

In dit opzicht gaf het onderzoek aan dat punctualiteit een parameter is die wordt gemeten aan de hand van de tijden die door zowel de luchtvaartmaatschappij als de luchthaven worden gehanteerd, zodat: “Een tijdige vlucht wordt gedefinieerd als een vlucht die aankomt binnen 15 minuten na de geplande aankomsttijd. Voor een luchthaven wordt het gedefinieerd als een vlucht die vertrekt binnen 15 minuten van zijn geplande vertrek”.

Volgens de voorlopige informatie in het rapport heeft het bedrijf, gespecialiseerd in de analyse van luchtvaartgegevens, voor zijn jaarverslag rekening gehouden met meer dan 35 miljoen vluchten, rekening houdend met parameters zoals dienstregelingen en naleving van geplande aankomsttijden.

Avianca, dat na zijn faillissement in 2020 te maken kreeg met een herstructureringsproces, zou volgens de resultaten met succes zijn ontstaan ​​met een bedrijfsmodel gericht op lage kosten en efficiëntie. Hoewel het voor veel passagiers misschien tegenstrijdig klinkt vanwege de grote stroom aan meningsverschillen die op sociale netwerken zijn geregistreerd, wat betekent dat de luchtvaartmaatschappij in de meeste gevallen voor 85,73% sinds 2024 wordt geleid door directeur Federico Pedreira.

Na Avianca volgen Azul Brazilian Airlines en Qatar Airways op de punctualiteitslijst, met respectievelijk 85,51% en 85,11%. Er moet wel worden opgemerkt dat Avianca weliswaar wereldwijd de meest punctuele luchtvaartmaatschappij was, maar in Latijns-Amerika op de tweede plaats stond wat betreft prestaties op tijd.

Luchthaven El Dorado in Bogotá werd de vierde beste ter wereld in 2023. Het internationale vliegveld werd beschouwd als de vierde van de vijf beste, met een stiptheidsgraad van 84,01% over een totaal van 292.486 geanalyseerde vluchten. De beste luchthaven van de wereld werd toegekend aan Saint Paul in de stad Minneapolis (V.S.) met een stiptheid van 84,44%.

Bron :
Foto:elnuevosiglo.com.co