Avianca vliegt na zeven jaar weer op Caracas

Voor het eerst sinds 2017 is een vliegtuig van Avianca opgestegen vanaf de internationale luchthaven Bogota El Dorado (BOG) in Colombia en veilig geland op de internationale luchthaven Caracas (CCS) in Venezuela.

De Airbus A320 ging donderdag 12.15 uur lokale tijd, de lucht in en arriveerde ongeveer negentig minuten later op zijn bestemming.

Avianca, de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij, trok de rode loper uit voor passagiers die op de speciale vlucht reisden en er heerste een feestelijke sfeer in de vliegtuigcabine.

Avianca exploiteerde zestig jaar lang een dienst van Bogota naar Caracas, totdat deze in 2017 werd geannuleerd vanwege politieke spanningen.

“Dankzij het werk van het avianca team vliegen we vandaag weer tussen Bogotá en Caracas om de luchtverbinding tussen de twee landen te blijven versterken, terwijl we een robuust netwerk van bestemmingen beschikbaar maken voor klanten in Venezuela, via onze operatie in Bogota,” zei Carolina Cortés, vice president Corporate Communications bij Avianca.

Cortés voegde hieraan toe: “We zullen blijven samenwerken met de autoriteiten en alle spelers in de sector om van deze route een succes te maken en de connectiviteit te blijven versterken”. In het recente verleden waren de relaties tussen de Colombiaanse en Venezolaanse regeringen zeer gespannen, maar deze vijandigheid tussen de twee landen is sinds 2022 langzaam verzacht. De handel tussen de twee landen is weer op gang gekomen en de relatie tussen de Colombiaanse en Venezolaanse leiders is ontdooid.

Er zullen vier wekelijkse vluchten tussen BOG en CCS worden uitgevoerd met Airbus A320ceo en A320neo vliegtuigen, met elke week 1.400 beschikbare stoelen.

Bron :
Foto:George Lau