B-team Colombia verslaat Venezuela met 1-0

Colombia heeft met een B-team Venezuela met 1-0 verslagen in een vriendschappelijke wedstrijd, gespeeld in het DRV PNK stadion in de Verenigde Staten.

De wedstrijd was volledig in het voordeel van de Colombiaanse nationale voetbalploeg, waar elke speler die de kans kreeg opviel en de aandacht trokken bij het technische management om rekening mee te houden in de volgende kwalificatiewedstrijden.

Dit was het geval bij Carlos Andrés Gómez, die Venezuela vernietigde op de vleugel en wanneer hij maar kon, profiteerde van zijn explosieve dribbels en snelheid.

De eerste helft was een behoorlijke kanteling voor de nationale ploeg, waar ze de bal goed onder controle hadden en een voetbal opbouwden om te bewonderen.

De spelers die werden opgeroepen voor ’tricolor’ speelden een uitstekende wedstrijd, zowel Montero als Silva lieten zien waarom ze de oproep verdienden om in het nationale team te spelen.

In de tweede helft hield de dominantie van de Colombianen niet op en waren er elke minuut scoringskansen, maar het ontbrak aan dat laatste tikje of schot dat de bal in het net had kunnen leggen.

Andrés Llinás zag ook minuten en speelde ongeveer 10 minuten.

De man die het meest opviel was Carlos Andrés Gómez, die het beste uit zijn mogelijkheden haalde om aan te vallen en gevaar te stichten in het doel van de tegenstander.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Andrés Ferro, die een krachtig schot van Carlos Andrés Gómez probeerde weg te werken, maar de bal uiteindelijk in zijn eigen doel schoot. Doelman Javier Otero stond machteloos.

Colombia’s volgende wedstrijd is op zaterdag 16 december om 19.00 uur in Los Angeles tegen Mexico. Ook deze wedstrijd zal gespeeld worden met een B-team van lokale spelers om de hoofdrolspelers te ontlasten van hun drukke competities in het buitenland.