Barranquilla zal de Pan-Amerikaanse Spelen van 2027 niet organiseren

Panam Sports heeft woensdag bevestigd dat de Colombiaanse stad de volgende Pan-Amerikaanse Spelen (Juegos Panamericanos) niet zal organiseren wegens wanbetaling. Ze moesten 4 miljoen dollar betalen voor 31 december, maar dat is niet gebeurd. Asunción toonde interesse om gastheer te zijn.

Panam Sports, het uitvoerend orgaan dat het grootste multisportevenement in Amerika organiseert, zei in een verklaring dat het de beslissing had genomen nadat de stad opnieuw haar contractuele verplichtingen niet was nagekomen.

“De beslissing is genomen na herhaaldelijke niet-naleving van het huidige contract,” zei Panam Sports in een verklaring zonder meer details te geven over de volgende stappen om een gastheer te kiezen. “Vanwege het uitblijven van een reactie nadat we nog een deadline hadden bereikt, heeft het uitvoerend comité van Panam Sports … de onbeslisbare beslissing genomen om de stad haar rechten te ontnemen om het continentale evenement in 2027 te organiseren.”

De laatste editie van de Pan-Amerikaanse Spelen werd gehouden in Santiago, Chili, tussen 22 oktober en 5 november vorig jaar, tijdens welke Panam Sports Colombia een nieuwe deadline gaf om aan haar verplichtingen te voldoen tot januari.

Alejandro Char, de burgemeester van Barranquilla, vertelde journalisten na de beslissing dat hij nog steeds hoop heeft dat het evenement in zijn stad zal plaatsvinden en drong er bij de Colombiaanse president Gustavo Preto op aan om tussenbeide te komen.

Bron :
Foto:panamsports.org