Belangrijke leider FARC-dissidenten gedood in Huila

Vandaag maakte het Colombiaanse Ministerie van Defensie bekend dat een belangrijke leider van de FARC-dissidenten is gedood. Het ministerie liet dit weten via haar officiële account op X, voorheen Twitter.

Volgens de verstrekte informatie zouden de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden midden in een gevecht tussen de Nationale Politie en leden van de FARC-dissidenten in het departement Huila. Te midden van deze gebeurtenissen werd Alex Sila, bekend onder de alias Chuky, hoofd financiën van het Darío Gutiérrez Front gedood.

Chuky’ maakte drie jaar lang deel uit van deze illegale structuur en was verantwoordelijk voor het intimideren en afpersen van handelaren in Neiva en de omliggende gemeenten Tello, Baraya en Colombia. Gedurende deze periode was hij toegewijd aan het afpersen van deze handelaren door betalingen te eisen variërend van 5.200.000 tot 26 miljoen pesos.

Volgens de autoriteiten voerde Chuky sinds 2023 criminele aanvallen uit om afpersingsbetalingen te eisen. Hij wordt beschuldigd van het gooien van granaten tegen supermarkten, het in brand steken van voertuigen en aanslagen op tankstations en gasinstallaties van het bedrijf Alcanos del Huila. Bovendien zou hij in december 2023 twee winkeliers in de gemeente Villa Vieja hebben ontvoerd om hen geld af te persen.

Momenteel hebben de autoriteiten hun aanwezigheid in het gebied geïntensiveerd om het gebied te beveiligen, de verwijdering van het lichaam uit te voeren en vergelding door dissidenten te voorkomen. Hoewel er hierover geen officiële verklaring is afgegeven.

Op dit moment hebben de autoriteiten hun aanwezigheid in het gebied geïntensiveerd om het gebied veilig te stellen en represailles van de dissidenten te voorkomen.

Bron :
Foto:mioriente.com