Bergen afval in de straten van Bogotá

Bergen vuilnis ligt gestapeld in de straten van Bogotá vanwege stakingen van vuilnismannen. Na bijna een week geen vuilnis te hebben opgehaald hebben wijken overlast van de stank.

Vuilnismannen van het vuilnisbedrijf Aguas de Bogotá zijn donderdag 1 februari in staking gegaan en hebben het vuilnis in de straten van Bogotá niet opgehaald. De hoofdstad produceert bijna 6.000 ton afval per dag en slechts één bedrijf is verantwoordelijk voor het inzamelen van 3000 ton afval uit 12 stadsgebieden, dat 52% deel uit maakt van de stad.

Hoewel de gemeente er alles aan doet om al het vuilnis op te halen, ligt het vuilnis nog steeds in de wijken zoals Fontibón, Engativá, Teusaquillo en Rafael Uribe Uribe. In de wijken Bochica en Ciudadela hadden de inwoners zo’n last van stankoverlast dat ze van het vuilnis een blokkade maakten op de wegen om te protesteren.

Burgemeester van Bogotá Enrique Peñalosa was door de ongezonde leefsituatie van zijn burgers, genoodzaakt een noodplan uit te voeren. Verschillende particulieren bedrijven schieten te hulp om al het vuilnis uit de stad weg te werken.