Bij een legeroperatie in Cauca zijn vijftien FARC-dissidenten gedood

Het Colombiaanse leger heeft via zijn X-account bevestigd dat tijdens militaire operaties in het departement Cauca 15 leden van het front “Carlos Patiño” van de dissidenten van de FARC zijn gedood.

De gebeurtenissen vonden plaats te midden van gevechten in het dorp El Plateado, in de gemeente Argelia, waar ook 12 andere leden van de illegale gewapende groep gewond raakten.

In een voorlopige verklaring zegt brigadegeneraal Federico Mejía, commandant van het specifieke commando van het departement Cauca, dat de gevechten doorgaan met mortieren en artillerie.

“Op dit moment maken we melding van operaties met langeafstandsgeschut en mortieren met als doel om de grootst mogelijke schade toe te brengen aan een guerrillagroep die daar in de Cañón del Micay aandringt, volhardt en doorgaat en de golf van geweld veroorzaakt die we de afgelopen maanden hebben gezien. Dit is een militaire operatie met perfect vastgestelde doelen,” zei de commandant.

In de afgelopen dagen werd er een terroristische aanslag met een motorbom geregistreerd in ditzelfde gebied van de gemeente Argelia, waarbij verschillende huizen en commerciële vestigingen werden getroffen.

De afgelopen dagen is er melding gemaakt van gevechten tussen legertroepen en illegale gewapende groeperingen op het platteland van de gemeenten Argelia, Caloto en Caorinto, in het departement Cauca.

De burgemeester van Argelia, Osman Duan Guaca Acosta, zei dat meer dan duizend mensen ontheemd zijn geraakt, nog eens 200 mensen zijn ingesloten en dat veel onderwijsinstellingen de lessen hebben geannuleerd.

Hij riep de nationale regering op om doortastend op te treden om deze escalatie van geweld te beperken.

Bron :
Foto:Ejercito Nacional