Bloedbad in Chocó: vier doden en drie gewonden

Zondagochtend werd in Colombia een nieuw bloedbad geregistreerd. De moorden vonden plaats in Quibdó, in het departement Chocó, waar vier mensen van hun leven werden beroofd en drie anderen gewond raakten.

Volgens informatie van de Nationale Politie geven de eerste hypothesen aan dat het bloedbad plaatsvond als gevolg van geschillen tussen criminele organisaties, die de bevolking bang hebben gemaakt.

Kolonel Oscar Mauricio Rico, commandant van de politie van Chocó, onthulde details van het bloedbad en merkte op dat de gebeurtenis deze zondag rond 10.30 uur plaatsvond in de wijk Las Palmas, in de gemeente Quibdó.

“Toen we ter plaatse kwamen, vonden we vier levenloze lichamen, drie andere bevinden zich in een medische instelling en krijgen eerste hulp, waarvan er één in een gereserveerde gezondheidstoestand verkeert”, zei de officier.

En hij voegde eraan toe: “Dit feit is te wijten aan interne geschillen tussen criminele organisaties en de verzamelde informatie geeft aanwijzingen voor drie mogelijke verdachten. We vragen de gemeenschap in het algemeen om ons te helpen bij het lokaliseren van deze verdachten, zodat we ze voor de bevoegde autoriteiten kunnen brengen en zo hun identiteit en verantwoordelijkheid kunnen vaststellen als de daders van deze daad die vandaag Quibdó heeft geschokt,” aldus kolonel Óscar Mauricio Rico Guzmán, commandant van de politie van Chocó.

Bron :
Foto:semana.com