Bloedbad in het noorden van Cauca: vijf mensen vermoord in Santander de Quilichao

Bij twee bloedbaden deze vrijdag zijn vijf mensen vermoord in het inheemse reservaat Canoa de Santander de Quilichao, Cauca.

Als reactie op de zaak heeft de Cauca-administratie een beloning van maximaal 200 miljoen dollar aangekondigd voor degenen die informatie verstrekken die leidt tot de identificatie en arrestatie van degenen die verantwoordelijk zijn voor de moorden.

De Vereniging van Inheemse Raden van Noord-Cauca (ACIN) was degene die verslag deed van de gebeurtenissen en meer informatie verstrekte over de slachtoffers.

Het eerste bloedbad vond deze vrijdag bij zonsopgang plaats in het dorp Nuevo Carbonero, toen gewapende mannen een huis binnendrongen en het vuur openden op drie mensen, geïdentificeerd als een professor van de onderwijsinstelling Las Aves, zijn vrouw en hun dochter van 15 jaar oud. Volgens de ACIN werden diezelfde ochtend ook andere jonge leden van de gemeenschap vermoord in het dorp Vilachí.

Op dit moment zet de nationale politie al haar institutionele capaciteiten in om deze zaak gecoördineerd en afgestemd met het Openbaar Ministerie op te helderen,” voegde ACIN eraan toe.

Bron :
Foto:caracol.com.co