Bloedbad in Valle del Cauca: drie jongeren vermoord in Palmira

Twee jongeren van rond de 20 jaar en een 15-jarige tiener zijn vermoord in de gemeente Palmira in het departement Valle del Cauca. Onderzocht wordt wie hiervoor verantwoordelijk zou zijn en of het een beweging betreft die vredesdialogen voeren met de rijksoverheid.

De eerste hypothese van de autoriteiten geeft aan dat het de Adán Izquierdo-colonne van de FARC-dissidenten zou zijn die deze aanslag zou hebben uitgevoerd op de mensen die zijn omgekomen in het dorp Calucé, in het bergachtige gebied van Palmira.

Gewapende mannen zouden ter plaatse zijn gekomen en hebben geschoten op de drie jonge mensen, wier lichamen buiten de nachtclub waren achtergelaten. De dood zou ter plaatse hebben plaatsgevonden voordat ze hen hulp of medische hulp konden bieden.

Na de melding van het bloedbad hebben de autoriteiten leden van het Nationale Leger, de politie en het Openbaar Ministerie ingezet om het gebied te beveiligen, onderzoekswerkzaamheden te starten en informatie te verzamelen over de mogelijke daders, die volgens de eerste versies leden zouden zijn van FARC-dissidenten.

“Vanochtend zijn twee jonge mensen en een minderjarige vermoord in Calucé, een van de rustigste steden van Palmira. De belangrijkste hypothese leidt tot het feit dat dit bloedbad zou zijn gepleegd door FARC-dissidenten, met wie de nationale regering tot 15 januari een wapenstilstandsovereenkomst heeft gesloten. Ik wijs deze weerzinwekkende terroristische daad af en betreur de dood van de drie slachtoffers. De Calucé-gemeenschap staat niet alleen”, zei de burgemeester van Palmira, Óscar Escobar.

De regering van Valle del Cauca en de politie hebben een beloning van maximaal 30 miljoen pesos aangekondigd voor burgerinformatie die de arrestatie en vervolging van degenen die verantwoordelijk zijn voor het bloedbad mogelijk maakt.

De drie jongeren zijn het slachtoffer van het twaalfde bloedbad dat tot nu toe in 2023 in het departement Valle del Cauca is geregistreerd. Bij deze twaalf bloedbaden werden 38 mensen vermoord.

Bron :
Foto:infobae.com