Bogota en Cartagena in top 10 bestemmingen 2018 van Booking.com

Booking.com, wereldwijde marktleider in het verbinden van reizigers met de meest fantastische bestemmingen en accommodaties, heeft eind november de top 10 van opkomende bestemming voor 2018 bekend gemaakt. Analisten van Booking.com bekeken de gegevens van meer dan 128 miljoen beoordelingen van gasten. Deze informatie combineerden ze met een onderzoek onder 19.000 reizigers uit meer dan 26 landen wereldwijd en hebben de meest opkomende bestemmingen voor 2018 op een rijtje gezet.

Colombia is hot en hip. Het land komt steeds vaker in de top 10 lijsten voor, zo ook in de Booking.com top 10 van opkomende bestemming voor 2018. De hoofdstad van Colombia staat op nummer 7 van de top 10 van Booking.com.  De website beschrijft Bogotá als volgt:

“Het prachtige Bogotá wordt in 2018 steeds populairder. Het hectische hart van Colombia en een goede basis waaruit je het land verder kunt ontdekken. Tussen de 300 jaar oude huizen, worden steeds meer nieuwe restaurants en boetiekhotels geopend. Bezoekers kunnen per trein de street art en muurschilderingen ontdekken en de geluiden van de stad in zich op nemen. Verder is het een must om een echte Colombiaanse koffie te proberen. Accommodatietip: Het stijlvolle Serie 1948 is een gezellige Bed & Breakfast gelegen in een rustige buurt dichtbij bars en restaurants. Het biedt fietsverhuur, een terras, een tuin en koffie en eten afkomstig uit de omgeving”.

Cartagena

Vlak voor de jaarwisseling heeft Booking.com nog een lijst bekend gemaakt. Het gaat om de top 10 trending bestemmingen voor 2018 die in december is samengesteld op basis van wereldwijde verzamelde reizigersgegevens van het jaar 2017. De Colombiaanse koloniale stad Cartagena staat bovenaan de lijst. Booking.com beschrijft Cartagena als volgt:

“Colombia, dat een Nobelprijs voor de Vrede heeft gewonnen en zijn vijftig jaar durende burgeroorlog achter zich heeft gelaten, is een van de bestemmingen die u met spoed wilt bezoeken. En Cartagena is een van de mooiste steden van het land, met felgekleurde koloniale gebouwen die de haven omlijsten en balkons vol hangen met bougainville. Meng je met de lokale bevolking met een vers stuk watermeloen in één van de vele met steen verharde pleinen (Colombianen zijn blij dat hun land nu openstaat voor toeristen zodat je overal glimlachen en zwaaiende handen kunt verwachten waar je maar heen gaat). Accommodatietip: Vang de zon op bij het openluchtzwembad van Hotel Casa San Agustin, terwijl de bloemblaadjes van de bloemen op het water vallen.