Bogota gaat drinkwater rantsoeneren door aanhoudende droogte

De burgemeester van Bogota heeft aangekondigd dat het drinkwater vanaf donderdag zal worden gerantsoeneerd. Deze maatregel is nodig omdat de drinkwaterreserves van de stad verontrustend laag zijn door het weerfenomeen El Niño.

Het doel is om het verbruik te verminderen van 17 naar 15 kubieke meter per seconde. De stad, waar meer dan zeven miljoen mensen wonen, zal worden verdeeld in negen sectoren, waarbij het drinkwater elke tien dagen voor een volledige dag wordt afgesloten.

Burgemeester Carlos Fernando Galan benadrukte dat ziekenhuizen en scholen noodplannen hebben en dat er wordt gewaakt dat ze geen watertekort krijgen. Deze maatregel zal elke vijftien dagen worden geëvalueerd, maar blijft van kracht totdat de drinkwaterstanden weer normaal zijn.

Bogota lijdt sinds het begin van het jaar onder de hitte, en de autoriteiten wijzen met een beschuldigende vinger naar El Niño. Dit weerfenomeen zorgt ervoor dat het zeeoppervlaktewater in een deel van de Stille Oceaan bij de evenaar, ten westen van Peru, opwarmt, wat ook leidt tot droogte in Zuid-Amerika.

Bron :
Foto:caracol.com.co