Bogotá gastheer van de World Travel Awards valt zelf in de prijzen

De Zuid-Amerikaanse World Travel Awards Ceremonie werd zaterdag gehouden in de hoofdstad van Colombia. De World Travel Awards (WTA) kan gezien worden als de Oscar van het toerisme. Bogotá als gastheer van dit evenement werd zelf ook beloond met Awards.

In de categorie Zuid-Amerika’s “Leading Business Travel Destination” (de beste stad om zaken te doen) won Bogotá een Wordl Travel Award, die vorig jaar ook al gewonnen werd. Bogota viel nogmaals in de prijzen, in de categorie “Leading City Break Destination” kreeg de hoofdstad zijn tweede Award.

Als beste vliegtuigmaatschappij van Zuid-Amerika werd de Award aan Avianca toegekend, die tevens sponsor was van de Zuid-Amerikaanse World Travel Awards Ceremonie.

Voor de mooiste strandbestemmingen moet je in San Andrés zijn. Het Colombiaanse eiland won voor de tweede keer op rij de Award in de categorie “South America’s Leading Beach Destination’.

Medellín viel ook in de prijzen. De stad won een Award in de categorie “South America’s Leading Meetings & Conference Destination”

Voor het beste cultuurgoed moet je in Argentinië zijn en Peru heeft de beste avontuurlijke toeristische bestemmingen.

Op 12 december vindt in Marokko de grote finale plaats van de World Travel Awards. De winnaars van de Awards en hoog genoteerden van verschillende continenten komen in Marokko bijeen voor de uiteindelijke Grand Final Gala Ceremony. Via de website van de World Travel Awards kan men nog tot 8 november 2015 stemmen op de genomineerden.