Bogotá International Film Festival gaat zijn eerste editie in

In Bogotá wordt al jaren het filmfestival Bogocine gehouden. Er zijn dit jaar twee nieuwe filmfestivals bijgekomen waaronder IndieBo gehouden in juli en het Bogotá International Film Festival dat nu begonnen is.

Het BIFF is het verzamelpunt waar verschillende verhalen uit Colombia en andere landen die zijn vastgelegd bijeenkomen. De talloze verschillende en meest unieke verhalen zijn genoeg redenen voor de oprichter om een festival te organiseren. Het is een nieuw festival dat streeft naar alles wat modern, jong, ongecompliceerd, gedurfd en creatief is in een stad die constant in beweging is vast te leggen, aldus de organisator van het filmfestival.

In deze eerste editie van het BIFF worden er meer dan 50 internationale films vertoond met verhalen uit Afrika, Azië, Europa, Amerika en natuurlijk Colombia. Er gaan 20 Latijns-Amerikaanse films in première en 2 internationale.

Het Bogota International Film Festival (BIFF) wordt gehouden van 9 tot en met 17 oktober en is opgericht door Andres Bayona. Zij mikken op de jonge doelgroep en hebben daarom expres gekozen om het festival tijdens de herfstvakantie te houden. “Bogota is een stad vol cultuur,” zei Bayona. “Er zijn al tal van artistieke events, waaronder op het gebied van literatuur, theater en muziek. Met BIFF geven we antwoord op een intellectuele vraag die er al is, aldus de organisator.