Bogotá is een van de goedkoopste steden voor expats

Voor expats is Bogotá een van de goedkoopste steden om in te wonen. Dit blijkt uit het jaarlijkse Cost of Living onderzoek van Mercer.

Mercer, een internationaal consultingbedrijf, heeft voor de 24ste keer de lijst van de duurste steden voor expats opgesteld. Voor de ranglijst kijkt Mercer naar verschillende factoren zoals uitgaan en vermaak, kosten voor eten en huurprijzen.

De hoofdstad van Colombia stond in 2017 op plaats 158e in de lijst. Dit jaar daalde Bogotá met 10 plaatsen naar 168. Met variabelen zoals de infrastructuur, gezondheid en veiligheid zien landen Bogota als een zeer interessante plek om hun expats te huisvesten.

De duurste stad voor expats in Zuid-Amerika is São Paolo (58), gevolgd door Santiago (69). Het merendeel van de andere steden in Zuid-Amerika daalt op de ranglijst, ondanks de prijsstijgingen van goederen en diensten in landen als Brazilië, Argentinië en Uruguay. Tegucigalpa (201) is de goedkoopste stad van Zuid-Amerika.

Hongkong staat, evenals twee jaar geleden, op nummer één als duurste stad, gevolgd door Tokio en het Zwitserse Zürich. De Angolese hoofdstad Luanda, die vorig jaar nog de toppositie innam, is door dalende woningprijzen naar de zesde plek gezakt.