Bogotá krijgt als eerste stad in Latijns-Amerika een vaccinfabriek

Maandagochtend ondertekenden het burgemeestersbureau van Bogotá en het ministerie van Volksgezondheid een memorandum van overeenstemming waarin wordt gestreefd naar de oprichting van de eerste vaccinfabriek in C. Volgens zowel minister Corcho als burgemeester López is het project voor de productie van menselijke vaccins het verst gevorderd in Colombia. “We hebben de middelen en de ruimte om de productie-installatie te bouwen.”

Burgemeester van Bogotá, Claudia López (foto: rechts), reageerde op social media dat het een geweldige dag is voor Bogotá omdat “het moment is aangebroken dat een overeenkomst wordt ondertekend die ons in staat zal stellen de eerste hoofdstad in Latijns-Amerika te zijn met een vaccinfabriek, een nalatenschap na de pandemie”.

Volgens de gezamenlijke aankondiging van Bogotá en het land is het de bedoeling dat de publieke sector controle krijgt over de geproduceerde vaccins; zodat de productie wordt geleid door de behoeften van de volksgezondheid en niet door commerciële overwegingen.

Bovendien werd bevestigd dat de hoeveelheid geld bestemd voor dit project meer dan 354 miljard pesos, tussen 2021 en 2026, en omvat investeringen in infrastructuur, apparatuur, District personeel, project structurering en financiering.

BogotáBIO zal beginnen met de productie van minimaal drie COVID-19-vaccins; twee vaccins uit het Expanded Programme on Immunisation (hangt af van de keuze van de strategische partner, omdat ze niet allemaal dezelfde vaccins produceren, maar Health is van mening dat het minstens pneumokokken, griep en covid moet zijn).