Bogotá maakt zich klaar voor boekenbeurs Filbo 2024

Bogotá maakt zich klaar om de 36e editie van het internationaal boekenfestival van Bogotá (Filbo 2024) te organiseren, die tussen 17 april en 2 mei zal plaatsvinden in de Corferias-locatie.

Opgedragen aan Brazilië als eregastland en aan het Colombiaanse departement Huila, zullen tijdens het evenement naar verwachting bijna 2.300 activiteiten worden uitgevoerd in verschillende paviljoens en het bezoek van minstens 25 delegaties uit het buitenland.

Volgens de organisatoren op een persconferentie hopen ze bij deze gelegenheid de zakelijke verwachtingen van 2023 te overtreffen, die meer dan 4,6 miljoen dollar bedroegen (waarvan 394.693 dollar overeenkomt met zaken die tijdens de beurs zijn gedaan).

Hiertoe zullen 75 internationale zakenmensen uit de sector deelnemen aan het evenement.

Er zijn ook Professionele Conferenties, een reeks gespecialiseerde bijeenkomsten en trainingen gericht op alle agenten in het boekenecosysteem, waaronder uitgevers, illustratoren, correctoren, vertalers en bibliothecarissen.

Onder deze activiteiten vallen ook de zogenaamde Book Forums, waar lezingen worden gegeven door academici, waaronder een door de gerenommeerde Argentijnse expert Daniel Benchimol, over de impact van kunstmatige intelligentie op de boekenketen.

Filbo 2024 zal ook ruimtes wijden aan de 100e verjaardag van de publicatie van de roman La Vorágine van José Eustasio Rivera.

Naast vele andere activiteiten om de honderdste verjaardag van het werk te herdenken, zal de tentoonstelling El árbol que devoró un mundo: los rumbos del caucho en La vorágine, georganiseerd door het Ministerie van Cultuur, Kunst en Kennis en de Nationale Bibliotheek van Colombia, open zijn voor het publiek bij de ingang van het José Asunción Silva auditorium in Corferias.

De beurs, die zal plaatsvinden onder de conceptuele as Lee la Naturaleza, zal een grote vertegenwoordiging hebben van zowel auteurs als actoren in de Braziliaanse boekenketen, met de deelname van meer dan vijftig intellectuelen, de grootste die de Zuid-Amerikaanse reus ooit heeft gehad in een internationaal literair evenement.

Filbo zal 20 zalen hebben voor culturele programmering en een uitgeversaanbod dat 53.000 vierkante meter van het beursterrein in beslag zal nemen.

Bron :
Foto:FILBO