Bogotá, Medellín en Cali bij de 50 drukste steden ter wereld in 2022

Het bedrijf INRIX, gevestigd in de Verenigde Staten, deelde zijn laatste studie waarin het bekend maakt dat van de meer dan duizend geanalyseerde steden, Bogotá tot de vijf steden met het meeste verkeer behoort. Maar Medellin en Cali staan ook in de top 50. De studie omvatte 50 landen op zeven continenten.

Het onderzoek, die al verschillende jaren wordt uitgevoerd, wordt door de organisatoren omschreven als een onderzoek die informatie verschaft over mobiliteitsgegevens wereldwijd en de meest overbelaste steden ter wereld in beeld brengt. Het geeft ook details over de gemiddelde snelheden.

De lijst wordt aangevoerd door Londen, waar de gemiddelde vertraging per persoon 156 uur bedroeg. De volgende op de lijst is een van de grootste steden van de Verenigde Staten, Chicago, waar de vertraging 155 uur bedroeg. Op de derde plaats kwam de stad van de liefde, Parijs, Frankrijk, die 138 uur vertraging had. Op de vierde en vijfde plaats staan Boston, Verenigde Staten, en Bogotá. Terwijl Boston 134 uur vertraging had, had Bogotá 122 uur vertraging.

Medellín stond echter op de 18e plaats en had 81 uur vertraging. Cali daarentegen stond op de 45e plaats en de tijd was 66 uur.

In het geval van Bogotá is de vertragingstijd in 2022 met 30% toegenomen ten opzichte van 2021. Maar vergeleken met 2019, het jaar vóór de pandemie, is het percentage -36%. Daarmee is de hoofdstad de meest overvolle stad van het land.

Medellín liet in 2022 een stijging zien van 72% ten opzichte van 2021. In vergelijking met 2019 bedroeg de stijging echter slechts 32%. In die zin is de stad van de eeuwige lente de tweede stad met de langste vertraging per persoon in Colombia.

Anderzijds vertoonde Cali in 2022 een toename van 29% van de verkeersvertraging per persoon ten opzichte van 2021. Bij de herziening van het cijfer voor 2019 is het verschil in percentage echter -30%.

In het geval van Zuid-Amerika zijn de steden in de lijst als volgt gerangschikt wat betreft de verkeersvertragingstijd per persoon.

Bogota, Colombia, met 122 uur vertraging per persoon
Medellín, Colombia, met 91 uur vertraging per persoon.
Quito, Ecuador, met 70 uur vertraging per persoon
Cali, Colombia, met 66 uur vertraging per persoon
Belo Horizonte, Brazilië, met 65 uur vertraging per persoon
Sao Paulo, Brazilië, met 56 uur vertraging per persoon
Guayaquil, Ecuador, met 54 uur vertraging per persoon
Porto Alegre, Brazilië, met 35 uur vertraging per persoon

Ten slotte was Europa het continent met de grootste vertraging per persoon door het verkeer, gevolgd door Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Bovendien waren de steden met het laagste aantal uren vertraging per persoon Dubai (22 uur) en Abu Dhabi (12 uur).

Bron :
Foto:elcolombiano.com