Bogotá zet 7.000 politieagenten in om lokale verkiezingen vreedzaam te laten verlopen

Op zondag 29 oktober worden in Colombia regionale verkiezingen gehouden. Bij deze verkiezingen zullen de burgers de nieuwe lokale autoriteiten kiezen die hun ambt zullen uitoefenen tussen 1 januari 2024 en 31 december 2027. Bogotá maakt zich klaar en zal extra agenten in zetten en om de verkiezingen vlekkeloos te laten verlopen.

Bogotá zal over 7.000 geüniformeerde personeelsleden beschikken de veiligheid bij de verkiezingen te garanderen. De hoofdstad zal over alle veiligheidsgaranties beschikken voor het verkiezingsproces dat op zondag 29 oktober zal plaatsvinden. De Metropolitaanse Politie zal aanwezig zijn met ruim 7.000 mannen en vrouwen die de stemlokalen zullen bewaken. Op dezelfde manier zullen gedurende de dag 300 co-existentie managers aanwezig zijn.

Daarnaast zullen de 13e brigade van het nationale leger en de grootstedelijke politie van Bogotá ondersteuning bieden bij controleacties bij belangrijke toegangswegen.

2.411 burgers stelden zich kandidaat voor de lokale verkiezingen in Bogotá. Van deze groep stelden 9 kandidaten zich verkiesbaar voor het burgemeesterschap, 534 voor de gemeenteraad en 1.868 voor de lokale bestuursraden.

Bron :
Foto:wradio.com.co