Brug Los Grillos ingestort door aardverschuivingen

In de ochtenduren van 20 augustus bevestigden de autoriteiten de instorting van de brug Los Grillos op de weg Sogamoso – Aguazul (sector bekend als Cusiana), een route die had gefunctioneerd als alternatieve route nadat de hoofdweg Bogotá – Villavicencio verschillende aardverschuivingen had ondergaan als gevolg van de sterke aardbevingen die plaatsvonden op 17 augustus.

“De corridor El Crucero – Aguazul in de sector Los Grillos in het departement Boyacá is afgesloten vanwege het instorten van een brug veroorzaakt door aardverschuivingen bij PR 81+0300 en PR 81+0360. Er zijn geen gewonden gemeld. We vragen gebruikers om een alternatieve route te nemen langs de rivier Sisga,” aldus het ministerie van Transport.

De regering zei ook dat technische experts van Invías onderweg zijn naar het gebied om de situatie te inspecteren en het specifieke actieplan te evalueren om zo snel mogelijk veilige omstandigheden voor de gebruikers te realiseren.

“De gemeenschappen van Pajarito hadden gewaarschuwd voor de schade aan de structuur, maar INVIAS heeft niet tijdig ingegrepen en door deze noodsituatie zijn beide departementen van elkaar afgesneden in deze sector”, meldt NCT Noticias.

Dit bouwwerk werd in 1968 door de staat gebouwd en ging in 2005 over in handen van de concessie Autopistas del Café.

Bron :
Foto:caracol.com.co