Brute moordenaar van radiojournaliste opgepakt

De schutter die radiojournaliste Flor Nunez Alba in koelen bloede heeft vermoord is zaterdag gevangen genomen door rechercheurs van de nationale politie van Colombia.

De moordenaar Juan Camilo Ortiz, bekend onder de alias ‘El Loco’, is gevangen genomen tussen de gemeente Palmitos en het dorpje Bongo, in het departement Sucre, in het Colombiaanse Caribisch gebied.

Door het publiekelijk stellen van foto’s van de twee vermeende moordenaars in verschillende media, versnelde het onderzoek en konden de onderzoekers de verblijfplaats van “El Loco” vaststellen.

De rechercheurs van de Colombiaanse politie vonden verschillende bewijsstukken dat fundamenteel is voor de vervolging van de moord op de journalist.

De 25-jarige journaliste Flor Nunez Alba voerde campagne tegen drugs en corruptie. De vrouw presenteerde het populaire radioprogramma ‘La Preferida Stereo’. Op 10 september werd zij buiten het hoofdkwartier van de radiozender in Pitalito (Huila) op brute wijze door het hoofd geschoten. Een beveiligingscamera maakte de huiveringwekkende beelden.

foto3-e1443315104471
Juan Camilo Ortiz alias ‘El Loco’