Cabal en Farah winnen dubbelspel op Wimbledon

Juan Sebastian Cabal en Robert Farah hebben geschiedenis geschreven. De Colombiaanse tennissers hebben voor het eerst een grandslam gewonnen. Ze versloegen op Wimbledon het Franse duo Nicolas Mahut en Edouard Roger-Vasselin.

In de finale tegen de Fransen trokken Cabal en Farah na 4 uur en 56 minuten met 6-7 (5/7), 7-6 (7/5), 7-6 (8/6), 6-7 (5/7) en 6-3 aan het langste eind.

Zowel het Colombiaanse stel als het als elfde geplaatste Franse duo waren serverend sterk. In de laatste set bleven de twee duo’s aan elkaar gewaagd. Elke break werd gevolgd door een rebreak. Totdat Cabal op 5-3 mocht serveren voor toernooiwinst. De partij duurde zo lang dat de geplande finale van het vrouwendubbelspel werd verplaatst naar zondag.

Voor de 33-jarige Cabal en de 32-jarige Farah, allebei vijfde op de ATP-dubbelranking, is het de eerste grandslamwinst. Vorig jaar werden ze wel al runner-up op het Australian Open. In 2011 greep Cabal met de Argentijn Eduardo Schwank ook al eens net naast de zege op Roland-Garros. Het duo won eerder dit jaar ook al het mannen dubbel in Rome.

Foto:caracol