Cacaoproducenten in Colombia ontvangen een van de hoogste prijzen ter wereld

Colombiaanse cacao beleeft een van de beste momenten in de geschiedenis op het gebied van prijs en productie. Door de slechte oogsten in Ivoorkust en Ghana beleeft het Colombiaanse product wereldwijd een bloei.

De voorzitter van de Nationale Federatie van Cacaoboeren (Fedecacao) ontkent dat Colombiaanse cacaoboeren geen eerlijke prijs krijgen voor de oogst en de daaropvolgende verkoop van het product. Hij wijst erop dat ze momenteel drie tot vier keer meer ontvangen dan een jaar geleden en verzekert zelfs dat de cacao van het land een van de best betaalde ter wereld is.

Eduard Baquero voorzitter van Fedecacao zegt:”In een tijd waarin de cacaoprijzen praktisch verdrievoudigd zijn ten opzichte van een jaar geleden, steeg de productie in het eerste kwartaal van het land met 500 ton. Vorig jaar zaten we rond de 13.500 ton en op dit moment zitten we heel dicht bij de 14.000 ton.”

We zijn het vijfde grootste cacaoproducerende land in Amerika. Voor ons staan onder andere de Ecuadorianen en de Brazilianen. En we staan op de tiende plaats in de wereld wat betreft productie.

Bij Fedecacao werken we er elke dag aan om de Colombiaanse cacaocultuur meer gespecialiseerd te maken, daarom richten we ons op productiviteit, om meer te produceren in dezelfde gebieden die we hebben, en dit heeft geleid tot de vernieuwing van een aantal hectaren in het land die niet productief waren. We hebben dit bereikt door rekening te houden met het feit dat we 15 jaar geleden 30.000 ton produceerden en nu meer dan 60.000 ton hebben. Deze 30.000 hectare, die praktisch nieuw zijn, zijn degenen die profiteren van de nieuwe prijzen.

Bron :
Foto:Fedecacao