Carlos Castañeda, twintig jaar lang het gezicht van Juan Valdez, is overleden

De Nationale Federatie van Koffietelers (FNC) bevestigde op vrijdag 26 april het overlijden van Carlos Castañeda op 58-jarige leeftijd, die de afgelopen 20 jaar de rol van Juan Valdez speelde.

Volgens de eerste berichten lag Castañeda in de Las Vegas kliniek in de stad Medellín, nadat hij de afgelopen dagen een hartoperatie had ondergaan.

“Carlos, een geweldige en toegewijde collega, verlaat ons ook met de beste herinneringen. We betuigen onze broederlijke condoleances aan zijn familie en vrienden,” aldus de Nationale Federatie voor Koffietelers.

Carlos Castañeda Ceballos, van oudsher een koffieteler en geboren in de gemeente Andes, departement Antioquia, was 20 jaar lang de iconische Juan Valdez. Hij volgde Carlos Sánchez Jaramillo op, die na zijn pensionering zijn levenslange adviseur werd. Castañeda, een eenvoudige en authentieke man, werd gekozen uit 406 kandidaten om het emblematische symbool van de Colombiaanse koffieteelt te personifiëren.

Carlos Castañeda was niet alleen de personificatie van Juan Valdez, hij werd ook een ambassadeur van de Colombiaanse koffiecultuur en bracht deze erfenis naar verschillende uithoeken van de wereld via beurzen en evenementen van internationaal formaat. Zijn bijdrage versterkte het imago van de Colombiaanse koffieteler en associeerde hem onlosmakelijk met de waarden van hard werken en uitzonderlijke kwaliteit in de koffie die Colombia exporteert.

Bron :
Foto:caracol.com.co