Carlos Valderrama schittert in nieuwe film

De iconische Colombiaanse voetballer Carlos “El Pibe” Valderrama schittert in een nieuwe film genaamd “Un puñado de Pelos.”

De film, die zich vertaalt als “Een handvol haren” gaat over een miljonair die alles in het leven heeft, maar geen haar. Valderrama speelt de burgemeester van de stad waar mensen ontdekken dat een waterbron je haar laat groeien in de stijl van de legendarische Colombiaanse speler.

Naast Valderrama spelen de Uruguayaanse acteur Ruben Rada en de Argentijnse Nicolas Vasquez.De film is geregisseerd door Argentijnse Nestor Montalbano.

Carlos Valderrama wordt gezien als één van de beste Colombiaanse voetballers aller tijden. Hij was de leider van de Colombiaanse nationale ploeg in de jaren 1990, een periode die bekend staat als de gouden eeuw van het Colombiaanse voetbal. In de rest van de wereld is hij vooral bekend om zijn geblondeerde haardos, wat hem de bijnaam “De Witte Gullit” opleverde. In het jaar 1987 werd hij verkozen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar. Ook werd hij door Pelé vermeld in de opgestelde Lijst FIFA 100 beste spelers.