Chartervlucht naar Europa met 190 Colombiaanse sporters bevestigd

De Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Claudia Blum, bevestigde dat alles klaar is voor de 190 Colombiaanse atleten om op 19 juli een chartervlucht naar Europa te nemen om deel te nemen aan verschillende wedstrijden van de internationale en Olympische sportkalender.

Onder de Colombiaanse sporters die naar Europa zullen reizen zijn de wielrenners Egan Bernal, Nairo Quintana, Rigoberto Urán en Esteban Chaves; maar ook sporters uit de judodisciplines, zoals Yuri Alvear, zullen reizen. Ook sporters uit de atletiek en squash, die zullen deelnemen aan de voorbereidende wedstrijden voor de Olympische Spelen van 2021, zijn aan boord voor deze speciale vlucht.

Volgens Blum houdt de vlucht rekening met de strikte naleving van de bioveiligheidsprotocollen tegen COVID-19, en op dit moment vordert de verwerking van de visa en de respectievelijke documenten voor de reis.

“Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit proces ondersteund door de diplomatieke nota aan de vertegenwoordiging van Spanje te sturen, om de sportautoriteiten van beide landen te informeren en is erin geslaagd de weg te effenen voor visumprocedures om deze vlucht te realiseren”, zei Blum.

Verwacht wordt dat deze vlucht ook enkele Colombiaanse voetballers zal omvatten die hun werkvisum hebben om deel te nemen aan de verschillende competities.

Bron :
Foto:Avianca