Chileense vliegtuigmaatschappij JetSmart begint in Colombia met binnenlandse vluchten

De Chileense ‘low cost’ luchtvaartmaatschappij JetSmart is vandaag begonnen met het aanbieden van binnenlandse vluchten in Colombia. Dit is de vierde markt in Latijns-Amerika waar zij dit soort vluchten aanbiedt, na Chili, Peru en Argentinië.

Het bedrijf zal in Colombia opereren met drie Airbus A320neo’s en acht routes op de markt brengen, waaronder de steden Bogotá, Cartagena, Medellín, Pereira, Cali en Santa Marta. De verschillende routes zullen de komende dagen operationeel worden en volgens de luchtvaartmaatschappij zelf zou het aantal wekelijkse vluchten kunnen oplopen tot 113, met een aanbod van 42.036 stoelen.

Zo verwacht het bedrijf na het eerste jaar van exploitatie meer dan 2 miljoen passagiers te hebben vervoerd. Zoals benadrukt door de regering van Colombia bij de opening van JetSmart’s activiteiten in het land, zal het Colombiaanse luchtruim nu vijf luchtvaartmaatschappijen hebben die binnenlandse vluchten zullen aanbieden; Avianca, LATAM, Wingo, CLIC en JetSmart.

Deze nieuwe operaties maken het volgens de viceminister van Toerisme, Arthur Bravo, mogelijk om grotere concurrentie en mogelijke tariefverlagingen te bevorderen, “iets dat essentieel is voor de duurzame groei van het toerisme.” Colombia is een van de grootste luchtvaartmarkten in Latijns-Amerika, na Brazilië en Mexico. Met het faillissement van de prijsvechters Ultra Air en Viva Air vorig jaar biedt JetSmart een goedkoop alternatief voor Colombiaanse passagiers en dekt het de vraag van de binnenlandse markt, met een groot groeipotentieel.

Bron :
Foto:Jetsmart